PSYCHOLOGIE / ACUPUNCTUUR

Sommige mensen kijken ervan op dat ik me heb opgeleid tot acupuncturist terwijl ik al psycholoog was. Voor mij is dit een logische stap geweest. Ik vind de psychologie prachtig en bijzonder bruikbaar, zelfs nodig in mijn werk als therapeut. Ik heb echter altijd gemerkt dat ik een manier miste om ook het lichaam, en de energiehuishouding van mensen, te betrekken in mijn behandelingen. 

Hoeveel je ook met praten kan bereiken, er zijn zaken die zo diep in het lichaam verscholen liggen dat je die met woorden moeilijk kunt aanraken.

Tijdens mijn zoektocht naar de beste methode om mijn kunde mee uit te breiden kwam de acupunctuur op mijn pad. Ik was onder de indruk van de efficiëntie van deze eeuwenoude Chinese geneeskunst. In mijn ervaring bereikt één naald soms meer dan tien uur praten. Tegelijkertijd kan ik met mijn ervaring als psycholoog het genezingsproces goed begeleiden en duiden. De combinatie van praten en prikken ervaar ik als uitermate krachtig, efficiënt en draaglijk voor de cliënt.

In het oude China bestond geen vakgebied ‘psychologie’; in de Chinese geneeskunde worden lichaam en geest gezien als elkaars verlengden. Emoties worden geassocieerd met orgaansystemen. Emotionele klachten worden daarmee gekoppeld aan het lichaam, en lichamelijke klachten aan het geestelijke leven. Hierdoor kan je vaak twee vliegen in één klap slaan en echt bij de kern van problemen komen. 

Zo kan bijvoorbeeld een tennisarm op een dieper niveau te maken hebben met onverwerkte emoties. Het enkel fysiek aanpakken van de klacht pakt dan de structurele oorzaak niet aan. In mijn behandelingen lukt dit vaak wel. 

Ook heb je geen twee therapeuten nodig voor lichamelijke en geestelijke klachten, maar kan je bij mij alles in één keer aanpakken. Als je psychische of emotionele klachten hebt, dan zal ik samen met jou kijken waar de kern van de problemen ligt. Bij de één zal dit betekenen dat de nadruk meer op het gesprek ligt. Bijvoorbeeld op het onderzoeken van drijfveren, dieper liggende oorzaken en oude emoties. Bij de ander zal de aanpak meer fysiek zijn omdat het geestelijke een minder grote rol speelt. En soms ook omdat iemand praten niet prettig vindt. Bij sommige cliënten zal voeding een grote nadruk hebben, of voedingssupplementen of kruiden. En er zullen ook mensen zijn die ik doorverwijs omdat ik denk dat zij elders beter geholpen kunnen worden dan bij mij. Ik blijf daarbij wel met je in overleg over waar jouw behoeftes liggen. 

Ben je particulier en heb je interesse in een behandeling? Maak dan een afspraak of vraag een kennismakings gesprek aan via Zelfwijzer

Voor bedrijven

Voor bedrijven lever ik toegespitste diensten. Zo kan ik op lokatie (binnen uw bedrijf) langskomen en onderhoudsconsulten geven aan uw werknemers. Dit kan gaan over lichamelijke gezondheid of over psychische vraagstukken. Heeft u werknemers in de ziektewet die worstelen met hun gezondheid of reïntegratie? Informeer dan naar de mogelijkheden voor begeleiding van burnout, depressie, langdurige / chronische ziekte of werkstress. 

ACUPUNCTUUR OF PSYCHOLOGIE ZAKELIJK INZETTEN?

Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek of een afspraak.
CONTACT